perjantai 17. toukokuuta 2013

Voihan pyöreät pöydät


Jo joskus viime kesänä kun minulta kysyttiin, että millaiset häät haluan, en osannut vastata muuta kuin, että tahdon pyöreät pöydät. Joku porukassa naurahti, että ei kukaan vastaa ensimmäiseksi minkä malliset pöydät tahtoo :)

Mutta en tiedä kuinka monessa juhlapaikassa on pyöreitä pöytiä ja voiko sitä päätöstä nyt ihan pelkkien pöytien perusteella tehdä. Tai onko mahdollista jostakin vuokrata/lainata pöytiä? Pyöreissä pöydissä vaan olisi monia etuja. Esimerkiksi niissä jokainen ruokailija näkee toisensa ja on helppo keskustella. Toisin kuin pitkissä pöydissä jutustelet vain vieressä ja edessä istuvalle, pyöreässä pöydässä näet jokaisen kasvot, niin on helpompi keskustella. Ne on helppo asetella juhlatilaan nätisti ja niin, että siellä mahtuu jopa liikkumaankin. Niihin saa myös mielestäni hienomman kattauksen ja sopivan määrän ihmisiä; ei tarvitsisi ehkä pohtia pöytäseurueita niin paljoa. Lisäksi niihin saa hienot asetelmat keskelle. Kunhan ei tee niistä liian korkeita, jottei vieraat joudu kurkkimaan niiden yli ^^ Niin ja tahtoisimme ruokailun ajaksi jonkun pianistin. Vähän niinkuin jossain hienoissa hotelleissa :)

Olemme myös miettineet, että perinteisen buffettyylin sijasta olisi hienoa, jos annokset tarjoiltaisiin suoraan pöytiin. Mutta tässä kohtaa tulee taas rahakysymys...kuinka paljon enemmän se maksaisi. Jos se mahdollistuisi, että ruoka tarjoiltaisiin pöytiin, olisi meillä alku-, pää- ja jälkiruoka sekä sitten myöhemmin kakkukahvit. Jälkiruoka siis olisi jokin ihan pieni suklaamousse tai vastaava, mutta se olisi kiva, ettei kakkua leikkattaisi heti samaan syssyyn. Ruokailun ja kakun välillä voisi olla jotain puheita tai muuta ohjelmaa.


Häiden ohjelmaa olemme myös pohtineet paljon, ja kumpikin on sillä kannalla, ettei yhtään mitään noloja hääleikkejä. Perinteisistä hääjutuista varmaan morsiuskimpun heitto on ainoa minkä otamme ohjelmistoon. Kuitenkin tahtoisimme myös jotain hauskaa ja rentoa, ei pelkästään monen tunnin jäykkiä puheita. Mutta mitä se voisi olla? Mitä häissä voi tehdä, jos ei ole hääleikkejä?

-A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti