tiistai 3. kesäkuuta 2014

Ruusuja ja harsokukkaa


Viikonloppuna kävin ostamassa kaverille valmistujaiskukkia ja siinä samalla hieman haastattelin kukkakauppiasta. Olen miettinyt, että saakohan tuosta kauppakeskuksen pikku putiikista hääkimppuja ja saahan sieltä. Myyjällä oli heti ideoita maalaisromanttiseen tyyliimme ja hän neuvoi, että kukka-asioihin kannattaa palata n. kaksi viikkoa ennen häitä. Silloin tiedetään kukkien saatavuus ja voidaan katsella sesongin mukaisia ratkaisuja. 



Morsiuskimpun pitää olla pieni ja näpsäkkä, jotta pystyn sitä kädessäni pitämään. Kimpun tulee kauneuden lisäksi olla kevyt kantaa. Luulisinpa, että siinä voi olla maksimissaan kolme kukkaa ja sitten ne vihreät hörsöt päälle. Olen nähnyt myös ranteeseen laitettavia pikkukimppuja, mutta mielestäni se ei ole sama asia. 

Hääkukiksi ajattelin alunalkaen punaisia ruusuja ja valkoisia neilikoita. Nyt kuitenkin silmääni miellyttää hyvin vahvasti tuo harsokukka ruusun kaveriksi. Eli jos kimpussani olisi kolme isoa ruusua ja vaaleaa harsokukkaa? Ja sulhasen viehe samoilla kukilla tai sitten vain ruusu. 




Pöytäkoristeistakaan en oikein tiedä. Kun pöydät ovat pyöreät, ei kukka-asetelma saa olla liian iso. Silloin ei näkisi vastapäistä henkilöä ja keskusteleminen olisi hieman hankalaa. Muutenkin haluaisin, että pöytäkoristeet- ja kukat olisivat yksinkertaisuudellaan näyttäviä. Vähän kuin tuo yllä olevan kuvan ruusut pienessä lasipurkissa. Ei sen tarvitse olla sen suurempaa, jos se on tehty huolella. Ja kun pöydässä tulee olemaan muutakin kuin kukka-asetelmat. On katetut lasit ja aterimet, servetit, kynttilöitä, pöytänumero, nimilaput, ohjelmalappu... eli kukat eivät voi viedä koko huomiota. 



Ja sitten tajusin vielä, että taidanpa haluta kakunkin ruusuilla koristeltuna! Aivan mielettömän hieno se ainakin olisi :) Joo, ruusuja kakkuun, joo!!!

- A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti