keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Maistiaiset


Tänään oli vuorossa kakkujen maistelua. Lähetin viime viikolla tarjouspyynnön useampaan kahvilaan/konditoriaan, ja kahdesta päädyimme ottamaan koeversiot. Kärkipäähän ylsivät Kahvila Muruseni sekä Konditoria Ph7. Kummaltakin tilasimme mansikkakakun, koska sellainen olisi tarkoitus saada hääkakuksi.

Ylempänä on Ph7:n tuotos, joka ensisilmäyksellä oli erittäin juhlavan näköinen. Toisessa kuvassa komeilee kahvila Muruseni mansikkaleivos, joka kuulemma on täytteiltään samanlainen kuin täytekakkukin olisi. Aluksi intoilin enemmän tuosta leivoksesta, sillä se näyttä hyvin kostealta ja mehevältä. Totuus oli kuitenkin toinen - täytteestä puuttui maku! Vain päällä olevat mansikat maistuivat mansikalle.

Toinen kakku puolestaan yllätti kosteudellaan. Se näytti sisältä kuivalta, mutta oli kuitenki yllättävän hyvin kostutettu. Tässä miinuksena oli täytteenä käytetty mansikkahillo, joka teki kakusta liian makean. Lähetinkin kakusta jatkotiedusteluja, että onko väliin mahdollista saada hillon tilalle tuoreita mansikoita. Se tekisi siitä kesäisemmän, vähemmän makean ja olisi lähemäpänä meidän mielikuvaamme. Tältä konditorialta maistoimme myös vadelma-macaronseja, jotka olivat kyllä hyviä. Haluan kuitenkin vielä maistella niitä ainakin Stocmannilta ja vertailla hieman hintoja.


Leivonnaisten valinta ei siis vielä selvinnytkään. Kartoitus jatkuu ja toivottavasti mieluinen makukokonaisuus löytyy jostakin.

- A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti