torstai 30. tammikuuta 2014

Häämenun raakaversio

Ollaan tässä parina iltana sulhon kanssa yritetty suunnitella häitä. On mietitty niin hääpäivän aikataulua, ruokia kuin koristeluitakin. Ajattelin tännekin kirjoitellä meidän mietintämyssyjen tuloksia, jos vaikka nuo käsinkirjoitetut paperilappuset sattuu häviämään...

Ihan rahallista syistä päädyimme siihen, että emme ota catering-palvelua. Ruoat valmistetaan talkoovoimin ystävien ja sukulaisten kanssa. Ruoat ovat pääasiassa kylmiä, sillä kylmäketju on helpompi järjestää. Emme tahdo häistämme mitään ruokamyrkytys-sensaatiota, joten tämä on varmempi ratkaisu. Ainut lämmin osa tulee olemaan keitetyt uudet perunat.

Mutta pitemmittä puheitta, tällaista olemme häämenustamme alustavasti kaavailleet. Kaikki tulee samaan buffetpöytään.

- Salaatti

Salaatti tehdään niin, että pelkät vihersalaatit (esim. frisee, jäävuori, rucola) ovat isossa kulhossa ja sen ympärillä salaatin täyteaineet; fetaa, oliiveja, krutonkeja, marinoitua puansipulia, avocadoa, kirsikkatomaatteja, kurkkua sekä kaksi erilaista salaatinkastiketta. Näin jokainen saa lautaselleen juuri sitä mistä pitää, salaatti ei muutu vetiseksi mössöksi ja pöytä näyttää runsaammalle.

- Graavilohta

- Marinoituja valkosipulinkynsiä, paprikaa sekä herkkusieniä

- Savulohi + kastike

- Paahtopaisti + kastike

- Uudet perunat

- Jokaiseen pöytään tulee leipäkori, jossa on patonkia, saaristolaisleipää sekä levitteitä (voi & valk.sip.tuor.juusto)

Jälkiruoaksi on suklaamousse tuoreiden mansikoiden kera. Juomapuolelta löytyy vettä, kotikaljaa, mehua, valko- ja punaviiniä.


Ja kyllä, meille tulee sekä jälkiruoka että kakku. Kakkua joutuu kuitenkin ruoan jälkeen tovin odottelemaan, niin on kiva tarjota siinä välissä jotain makeaa. Ja pidän paljon suklaasta, mutta tahdon kuitenkin perinteisen mansikkakakun, niin saan suklaaosuuden sitten moussen muodossa ^^ Jälkiruoan pariksi ajattelimme vielä pientä juustotarjotinta, mutta voi olla että se jää pois, sillä juustot ovat melko kalliita...

Kahvipöytään tahtoisin kakun lisäksi muita herkullisia leivonnaisia, kuten cupcakeja, macaronseja, cake popseja ja pikkuleipiä. Värikkäitä ja houkuttelevan näköisiä. Itse kuitenkin tykkään intohimoisesti leipoa, niin mielestäni olisi kiva, että sellainen näkyisi häissäkin :)

Kahvin seurana tarjoamme konjakit ja tietenkin ihan juhlan alussa on onnittelumaljat. Muita alkoholeja ei sitten siellä tarjoillakaan, sillä me emme halua häistämme mitään ryyppybileitä. Joidenkin mielestä se saattaa kuulostaa tylsältä, mutta häät ovat arvokas juhla ja sellaisena aiomme ne myös pitää.

Miltäs tuollaiset murkinat kuulostaa? :)


-A


PS. Toissapäivänä tuli kultasepältä viesti, että sormuksen voisi noutaa. Lauantaina käyn hakemassa kaunokaisen kotiin... ^^

1 kommentti:

  1. Kelasin aluksi, että oho tuleeko teille häihin raakaruokaa. :D Mutta oikein herkulliselta kuulostaa!

    VastaaPoista