perjantai 31. tammikuuta 2014

Stressipallo

Hääpäivän ohjelma ja aikataulutus tuottaa hieman päänvaivaa. Suurimman huolen ja murheen aiheuttaa se, että kuinka juhlapaikan koristelu jäsjestetään, sillä saamme tilan käyttöön vasta sinä aamuna. Ja itse kun olen melko tarkka kaikesta, niin tahtoisin olla mukana koristelemassa. En vain tiedä onko morsiamella tuollaisena päivänä aikaa keskittyä moiseen... Pelkään, että vaikka tekisin kuinka tarkat ohjeet, niin jokin ei ole niin kuin haluaisin. Pitäisikö tässä kohtaa hieman höllätä otetta, etten ole hääpäivänä vain yksi suuri stressipallo...?

Toinen mikä vaikuttaa päivän kulkuun, on potrettikuvien ottaminen. Tahtoisin niiiin kovasti, että sulho näkisi minut vasta kävelemässä kirkon käytävällä, mutta taitaa tulla kello vastaan. Niinpä päädyimme siihen, että kuvat otetaan ennen kirkkoa. 



Mutta, hääpäivä alkaa siis pukeutumisilla, meikillä ja kampauksella. Jossain välissä jonkun pitää koristella juhlapaikka ja hakea kukat.

Kirkko-osuus alkaa klo 15, joten varmaan joskus yhden aikoihin olisi kuvaus. Jokin nätti paikka pitäisi keksiä ja toivoa, että sää suosii.

Kirkossa menee n. parisenkymmentä minuuttia, jonka jälkeen hääväieraiden pitäisi suoriutua omatoimisesti juhlapaikalle. Tässäkin kohtaa on pari muuttujaa. Ensinnäkin, noin puolet vieraista tulevat maalta, eivätkä tunne Helsinkiä ja toisekseen, en tiedä miten juhlapaikalle saa pysäköidä auton. Pitää selvittää.

Kun morsiuspari saapuu juhlapaikalle, heitellään ruusun terälehtiä ja puhallellaan saippuakuplia. Tiedän, että tämä kuuluisi tehdä kirkolla, mutta meistä kumpikaan ei tahdo sitä. Käytämme kirkon sivuovea, niin se ei tunnu samalta, ja juhlapaikalle kävellään ihanaa siltaa pitkin, niin miksi emme hyödyntäisi sitä. Sillan päässä odottaa vieraat saippuakuplineen :)


Ruusujen ja kuplien jälkeen hääpari siirtyy pöytään ja vieraat ohjataan omille paikoille. Onnittelumalja, bestmanin puhe ja kaasojen pieni "info". Tämä info sisältää kaiken sellaisen, että mistä löytyy wc, tupakkapaikka ja kenen hihaa voi nykiä, jos on kysyttävää.

Seuraavaksi ruokailu, johon on varattu n. 1,5 tuntia. Ruokailun taustalla dj soittaa jotain rauhallista ruokailumusiikkia. Ruokailun jälkeen kaasojen ja bestmanien yhteispuhe, sekä muiden halukkaiden puhujien puheet. Tähän väliin sopii myös joku pieni ohjelmanumero, jos kaasot tai bestmanit sellaisen keksivät.

Sitten tarjoillaankin jo kahvia ja kakkua, ja päästetään bändi lavalle. Ensin tietenkin häävalssi ja sitten muuta tanssittavaa musiikkia.


Bändin ensimmäisen osion jälkeen heitellään hääkimppua, ja nautitaan muusta ohjelmasta. Tämä muu ohjelma on täysin kaasojen ja bestmanien harteilla :) Siihen tosin sisällytetään sädetikkuja ja valokuvailua, mutta muutakin ohjelmaa voisi olla. Paitsi EI mitään noloja hääleikkejä, please...

Lopuksi on hieman tällaista vaihtoehtoista toimintaa; tarjoillaan pientä yöpalaa, bändi jamittelee taustalla jonka jälkeen dj ottaa ohjat käsiin loppuillaksi. Hääpari poistuu hääyön viettoon puolenyön aikoihin ja villeimmät juhlijat saavat nauttia aina 02 asti. Sitten jonkun pitäisi huolehtia juhlapaikka siistiksi ja viedä kaikki tavarat pois. Kukahan tämä joku on...?

Tähän samaan aikatauluun pitää myös saada joku hoitamaan ruokien kuljetuksia ja tarjoilua. Tarkkaa kellotusta en osaa vielä yhtään ajatella, mutta on tämäkin jo jotain. Vai unohdinko jotain tärkeää...?



-A


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti