tiistai 19. elokuuta 2014

Pöytäohjelma


Mietimme pitkään, että minkälaiset pöytäohjelmat meille tulee. Valokuvakehykset ja pahviset kolmiot tuntuvat niin tylsiltä. Yhtenä iltana mies heitti ilmoiolle ajatuksen, että tehdään pergamentti. Innostuin, vaikka idea olikin puoliksi vitsi. Niinpä kirjoitimme vanhahtavaan tyyliin ohjelman ja menun ja tulostimme ne luonnonvalkoiselle paperille. Otimme vaikuteita netistä löytämistämme vanhoista asiakirjoista, mm joulurauhanjulistuksesta :) Allekirjoitimme pergamentit, jonka jälkeen sinetöin ne kiinni. Nämä onnistuivat kyllä yli odotusteni!


Tämä asiakirja toimikoon julistuksena hääjuhlan alkamisesta ja yleisenä ohjeena päivän kulusta. Pyydämme arvollisia vieraitaitamme nauttimaan tästä juhlasta kanssamme ja kunnioittamaan päiväämme asiaankuuluvalla riemulla.

Ohessa saatamme tietoonne suunnitellun ohjelman, emmekä valitettavasti pysty vastaamaan mahdollisista muutoksista. Mikäli ohjelmasta poiketaan, älkää menkö pois tolaltanne vaan pyrkikää sopeutumaan asiainkulkuun parhaanne mukaan.

Juhlan aikana Teistä tullaan huolehtimaan parhaalla mahdollisella tavalla niin syömingein kuin muinkin tavoin. Taustasoinnuista vastaa herra Herkules Tatti sekä illan edetessä Teitä tanssittaa henkilökohtainen orkesterimme.

Tässä vielä tarkemmin illan kulku


Kuplivaa onnea
Mitä, missä, milloin
Sen seitsemää eri sorttia
Varattu ja vapaa sana
Väki tutuksi
Makeaa mahan täydeltä
Ilta Skanssissa
Tanssiorkesteri Kuokkavieraat
Sinkkunaiset huomio!
Kipinöitä ja kuvia
Tanssiorkesteri Kuokkavieraat
Hääyö alkakoon

 
Teidän nautinnoksenne on valmistettu pöydän täydeltä seuraavanlaisia, mitä maittavimpia antimia!

Vihersalaattisinfonia ja karpalovinaigrette
Tomaatti- mozzarella salaatti
Grillattu kana-pastasalaatti
Graavilohi ja sinappikastike
Katkarapuceviche
Leipälajitelma ja levite

Härän paahtopaisti ja punaviinikastike
Lämminsavulohi ja hovimestarinkastike
Uudet perunat ja voi

Valkoviini, vesi, kotikalja

Suklaamousse ja tuoreita mansikoita

Lajitelma leivoksia
Kahvi, tee


Tahtoisimme myös muistuttaa Teitä eräistä huomionarvoisista säädöksistä. Tiesittekin jo varmaan, että on ankarasti kielletty pitämästä ilomieltä itsellään, sen tulee tarttua jokaiseen. Jokainen syököön omalta lautaseltaan ja juokoon omasta kupistaan. Puvun sotkeentumisen välttämiseksi olkaa hyvät ja sitokaa ruokaliina leukanne alle. Jos niitä on useampia, niin sen ylimmän alle. Vältättehän ruuhkaa pöydän alla ja muistuttaisimme myös, että kovaääniset keskustelut pöytien alla kielletään. Keittiö ei ota jo kertaalleen syötyä kakkua takaisin. Lopuksi pyydämme Teitä vielä huomioimaan, että ovet joissa on korkea kynnys, ovat ikkunoita.




Helsingissä 24.päivänä elokuuta armon vuonna 2014




_________________________________                              ________________________________



herra ja rouva Ville Valta

2 kommenttia: