sunnuntai 17. elokuuta 2014

Seittämää eri sorttia






Viimeisen viikon rutistus ja arvatkaapa mitä! Melkeinpä kaikki hankinnat on tehty (hallaharsoa lukuunottamatta) ja askartelut askarreltu. Mies väkersi tänään kuohuviineihin etikettejä ja minä puolestani viimeistelin hääkyltit. Tienvarsikyltit tietenkin pitää olla, mutta halusin myös juhlapaikalle "opasteita". Toki jokainen löytää vessaan ja huomaa missä on tanssilattia, mutta nämä tuovat vähän koristeellisuutta juhlapaikan pihallekin :)

Kesällä olin vanhemmillani ja pyysin enolta, että josko hän voisi moiset kyltit häihimme veistellä. Näpeistään näppäränä hän ne teki ja lupasin itse huolehtia niiden maalaamisesta. Rautakaupassa ihmettelin kun hyllyt notkuivat vain valkoista maalia - missä on kaikki sävyt? Mutta niillä olikin aivan uudenlainen systeemi ja väri sekoitettiin paikan päällä. Värikartasta vain valittiin mieluisin väri ja kone hoiti loput. Päädyin valitsemaan melko vaalean kerman, ihan puhtaan valkoista kun en tahtonut. Lisäksi löysin ihanan glittermaalin, joka auringossa mukavasti kimaltelee ^^ Valloitin kerrostalomme takapihalla olevan työmaa-alueen reunaman ja sivelin maalia pintaan. Kyltit saivat viikon ajan kuivua rauhassa, vaikka toki se purkissa mainittu kaksi vuorokautta olisi riittänyt.




Tänään kylttejä tekstatessa meinasi mennä sormi suuhun, kun en tiennyt mitä niihin kirjoittaisin. Mietin pitkään miten asioita voisi ilmaista, ettei tarvitsisi kirjoittaa "ruokaa ja juomaa". Selkeitä olivat nuo tienvarsille tulevat "Anna & Ville" -kyltit sekä wc, mölkky ja tupakka-paikka. Tupakoinnille yritin keksiä vaikka ja mitä kiertoilmaisua, mutta mielikuvitukseni ei ollut tarpeeksi lennokkaalla tuulella. Lopuksi yksi kyltti tuijotti minua tyhjänä ja onneksi pienellä avustuksella keksin kotipuolesta tutun sanonnan: Pitää olla sen seittämää eri sorttia! Nyt opaste on tarpeeksi omaperäisen näköinen ja kaikki tekstitkin on kirjoitettu vähän eri käsialoilla. Ei kai kaiken tarvitse olla niin tiptop :)

- A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti